Adjatok Nekem tanácsot légyszi.
Vettem vemhes üszőt tavaly tavasszal, rettenetesen sovány volt, éhezett. Nálam evett, gyönyörű borjúja lett, alatta volt 6 hónapos koráig. Majd borjú elválasztva. A tehén rettenetesen sovány, gondoltuk a szoptatás miatt. Már kb. 4 hónapja a borjú eladva. Egész nyáron, legelő + széna, most széna (nem penészes, gyönyörű), de a tehén lassan átlátszó lesz. A többi tehenem kövér, mint a disznó :-)
Abrakoltuk külön, nem segített, eszeget, kérődzik, de valószínű több energiát használ, mint amennyit bevisz. Régebben hallottam olyat, hogy tönkremehet a mája, és ezért nem hízik.
VOlt valakinek ilyen? Mt adjak neki? Már levágni sem érdemes, és amúgy nagyon jó borjúnevelő.
Tanácsok?
Válasz Bán Zsolt #9679. hozzászólásáraAz nem is gáz, de azt írtad vérvétel nélkül. Nekem komoly oltási procedúrát írt elő, vérvételt, (amiben 2 féle kénynyelv ellenőrzés is van). Ez állatonként kb. 20.000.
Ez nem is gáz, de nem 1400-at mondott!
(nálam a felvásárló kiválasztott több állatot, utána jöttek a török orvosok, és csak kb. a 80%-át hagyták jóvá.
Ezért kellene a kontakt - persze ha nem titok - mert nagyon nem mindegy mennyi az ár. Ha már küzdünk egész évben.
Adjál már nekem légyszi kontaktot, mert nálam 3 hete volt a török, vemhes MT üszőt vinne darabáron, de olyan oltási procedúrát mondott, hogy nem biztos, hogy belevágok.
Ja, és nem 1400 Ft/kg árról beszélünk, Közel sem!
Válasz mtarka #9673. hozzászólásáranekem ellett már meg 18 hónaposan is MT üsző, felnevelte. Szép kis tehén lett. Vagy 22 hónapos korára limuzin(nem teljesen tiszta vérü) és gyönyörű nagy tehén lett
Nem felejtem el azt a pillanatot, amikor az egyik barátom a pedigrés, franciahonból hozott, saját kezűleg válogatott charolais üszőkből felnőtt, 5-6 éves komoly, beállt tehénállományt egyben adta el nettó 550.000.-Ft/db áron. Nagyon-nagyon boldog volt.
Pedig jó kereskedő.
Pedig akkor tombolt az állami földek bérbevétele miatt rövid ideig tartó "keresleti-piac".
Válasz Bán Zsolt #9665. hozzászólásáraJól értem? Ezek ugye különböző kategóriák.
1)1000 Ft/kg-ot adnak a 300 kg alatti üszőkért.
2)22 hónapos koráig adnak a 3 hónapos vemhes, fajtatiszta, de nem pedigrés üszőkért 1400 Ft/kg-ot?
Most ez azt jelenti, hogy az 500 kg-os, nem pedigrés Mt. üszőért kifizetnek 500*1400.-=700.000.- forintot? Tényleg van ilyen?
Miért érné meg ez bárkinek is?
22 hónaposan 3 hónapos vemhesnek kell lenni. Ez feltételezi, hogy 18-19 hónapos korában közéengedik a bikát. Nekem az a véleményem, hogy még mtarka esetében is korai ez egy kicsit, de a limo-kat végképp megviselné ez a "procedúra". Vagy nem? Ti ilyen korán ráteszitek a bikát?
Hogyan éri meg ez a 600-700.000.- Ft/db ár bárkinek is az első ellés előtt? Nem pedigrésen?
Válasz mtarka #9664. hozzászólásáraA török állam ,most támogatja a helyi állattartókat jelentős összeggel amennyiben szimentáli tarka pedigrés üszőt állít be ,tovább tartásra.De elvisznek minden hústípusú üszőt is.
Válasz colizoli #9669. hozzászólásáranagy súly az sokkal stabilabb piac. van hogy 4-6 hétig áll de többnyire folyamatos a szállítás.
300kg az meg ha nem jön hetente 2 ember nézni a brigádot akkor mint a bodri vacsorája lámpafújás után.
Válasz Bán Zsolt #9659. hozzászólásáraAmikor meg volt, akkor meg a kutyának nem kellett. Majd talán a jövö héten, ezt mondták 3 hónapig, aztán nagy súly lett belöle és odaadtam az osztráknak.
Válasz Diesel Tibor #9663. hozzászólására22hónapos korig de bevizsgált 3hónapos vemhesnek kell lenni. Pedigré nem kell de a marhalevélen mt legyen ill küllemre is hozza
Válasz Diesel Tibor #9662. hozzászólásáraValami azért nekem nem kerek.
Egymás között, kimondva-kimondatlanul mindig azt ajánljuk, hogy biztos, ami biztos legyen pedigrés limo. Az tuti.
Szerintem jelentős mértékű, állami tulajdonú legelő bérlete nélkül, minden más igencsak kínkeserves munka mellett lehet nyereséges.
Más kérdés, hogy állami legelő bérlete mellett meg minden marhatartás nyereséges, de ez nem ide tartozik.
Szóval, akkor mi a titka a török érdeklődésnek? Minek nekik pont Mt, amikor ezen a pénzen annyi limo-t vehetnének, amenyit csak akarnak. Egy biztos, nem a hagyománytisztelet miatt viszik...
Válasz mtarka #9661. hozzászólásáraMert a magyar tarkára azt mondja ,hogy szimentáli ,és ők ezt szeretnének venni de viszik a limót sarolét blondot meg minden húsmarha kereszteződést.
Válasz Bán Zsolt #9660. hozzászólásáraMinden mtarkát vagy csak a származási lapos tenyészállatokat keresik a törökök, románok?
Minek nekik pont a mtarka? Miért nem jó nekik a limo, charolais?
Válasz Pilátus #9647. hozzászólásáraNekem nem szimpatikusak. Nagy súlyra nem mennek, meg hamar faggyúsodik. Akkor már inkább MT.
Húshasznú MT teljesen kizárt? Kocséron jó állomány volt az átkosban. Ezekre egy limo vagy blond bika és minden király.
12891 hozzászólás
Kiskunhalas környékén 300kg-os MT bikák,tud valaki átvevőt?
Válasz kelemenkinga88 #9688. hozzászólásáraFéregtelenítés kell neki lehetséges.
Válasz halihó #9687. hozzászólásáraHali!
Nálam keresett kisüszőt a török. Bár komoly oltásokat kért. És itt is van hirdetés fent az agroinformon.
Sziasztok!
Adjatok Nekem tanácsot légyszi.
Vettem vemhes üszőt tavaly tavasszal, rettenetesen sovány volt, éhezett. Nálam evett, gyönyörű borjúja lett, alatta volt 6 hónapos koráig. Majd borjú elválasztva. A tehén rettenetesen sovány, gondoltuk a szoptatás miatt. Már kb. 4 hónapja a borjú eladva. Egész nyáron, legelő + széna, most széna (nem penészes, gyönyörű), de a tehén lassan átlátszó lesz. A többi tehenem kövér, mint a disznó :-)
Abrakoltuk külön, nem segített, eszeget, kérődzik, de valószínű több energiát használ, mint amennyit bevisz. Régebben hallottam olyat, hogy tönkremehet a mája, és ezért nem hízik.
VOlt valakinek ilyen? Mt adjak neki? Már levágni sem érdemes, és amúgy nagyon jó borjúnevelő.
Tanácsok?
Köszi
Sziasztok! 6 hónapos charolai bikáim,és üszőim vannak eladóak ha érdekel valakit!
Helló Tud valaki 300kg osra törököt vagy valami telszámot. Lenne bika is illetve üsző is. Köszi és Boldog Új Évet mindenkinek!
Válasz Jago #9684. hozzászólásárabiztosan
Válasz Bán Zsolt #9682. hozzászólásáraPre exportot kérnek?
Válasz Bán Zsolt #9682. hozzászólásáraköszi!
Válasz Maximus08 #9680. hozzászólásáraKicsikre nem kell a nagyokra komoly cuccok kellenek.
Kedden küldöm
Válasz mtarka #9673. hozzászólásáraNagy tejelő mt telepen itthon is 16hónaposan vemhesítik az üszőket
Miért ennyi?
Mikor a 600ft-os kisbikárt is adtak 1000 1200at csak tudták miért. Mi meg örültünk
Válasz Bán Zsolt #9679. hozzászólásáraAz nem is gáz, de azt írtad vérvétel nélkül. Nekem komoly oltási procedúrát írt elő, vérvételt, (amiben 2 féle kénynyelv ellenőrzés is van). Ez állatonként kb. 20.000.
Ez nem is gáz, de nem 1400-at mondott!
(nálam a felvásárló kiválasztott több állatot, utána jöttek a török orvosok, és csak kb. a 80%-át hagyták jóvá.
Ezért kellene a kontakt - persze ha nem titok - mert nagyon nem mindegy mennyi az ár. Ha már küzdünk egész évben.
Válasz Maximus08 #9677. hozzászólásáraMivel tenyészteni viszi durva dolgokat kérnek ax tuti
Válasz Diesel Tibor #9672. hozzászólására500x1400 bizony
Válasz Bán Zsolt #9660. hozzászólásáraHelló!
Adjál már nekem légyszi kontaktot, mert nálam 3 hete volt a török, vemhes MT üszőt vinne darabáron, de olyan oltási procedúrát mondott, hogy nem biztos, hogy belevágok.
Ja, és nem 1400 Ft/kg árról beszélünk, Közel sem!
Válasz mtarka #9674. hozzászólásáras mit állított be helyettük?
Válasz mtarka #9673. hozzászólásáranekem ellett már meg 18 hónaposan is MT üsző, felnevelte. Szép kis tehén lett. Vagy 22 hónapos korára limuzin(nem teljesen tiszta vérü) és gyönyörű nagy tehén lett
Nem felejtem el azt a pillanatot, amikor az egyik barátom a pedigrés, franciahonból hozott, saját kezűleg válogatott charolais üszőkből felnőtt, 5-6 éves komoly, beállt tehénállományt egyben adta el nettó 550.000.-Ft/db áron. Nagyon-nagyon boldog volt.
Pedig jó kereskedő.
Pedig akkor tombolt az állami földek bérbevétele miatt rövid ideig tartó "keresleti-piac".
Válasz Bán Zsolt #9665. hozzászólásáraJól értem? Ezek ugye különböző kategóriák.
1)1000 Ft/kg-ot adnak a 300 kg alatti üszőkért.
2)22 hónapos koráig adnak a 3 hónapos vemhes, fajtatiszta, de nem pedigrés üszőkért 1400 Ft/kg-ot?
Most ez azt jelenti, hogy az 500 kg-os, nem pedigrés Mt. üszőért kifizetnek 500*1400.-=700.000.- forintot? Tényleg van ilyen?
Miért érné meg ez bárkinek is?
22 hónaposan 3 hónapos vemhesnek kell lenni. Ez feltételezi, hogy 18-19 hónapos korában közéengedik a bikát. Nekem az a véleményem, hogy még mtarka esetében is korai ez egy kicsit, de a limo-kat végképp megviselné ez a "procedúra". Vagy nem? Ti ilyen korán ráteszitek a bikát?
Hogyan éri meg ez a 600-700.000.- Ft/db ár bárkinek is az első ellés előtt? Nem pedigrésen?
Válasz Bán Zsolt #9665. hozzászólásáraEgy 22hónapos üsző hasasan 5qx1400
Válasz mtarka #9664. hozzászólásáraA török állam ,most támogatja a helyi állattartókat jelentős összeggel amennyiben szimentáli tarka pedigrés üszőt állít be ,tovább tartásra.De elvisznek minden hústípusú üszőt is.
Válasz colizoli #9669. hozzászólásáranagy súly az sokkal stabilabb piac. van hogy 4-6 hétig áll de többnyire folyamatos a szállítás.
300kg az meg ha nem jön hetente 2 ember nézni a brigádot akkor mint a bodri vacsorája lámpafújás után.
Válasz Bán Zsolt #9659. hozzászólásáraAmikor meg volt, akkor meg a kutyának nem kellett. Majd talán a jövö héten, ezt mondták 3 hónapig, aztán nagy súly lett belöle és odaadtam az osztráknak.
Válasz mtarka #9667. hozzászólásáraAzt nem tudom. De csütörtökön ezeket ajánlotta aki jött
Válasz Bán Zsolt #9666. hozzászólásáraBiztos NAK info szerint, ezek a számok így maradnak a következő 5 évben...
Bocs, nem tudtam kihagyni.
300kg-ig 1000ért veszi a fajtatiszta mt limo blond charolais
Pedigré nem kell de marhalevélen a fajta szerepeljen ill küllemre megfeleljen
Válasz Diesel Tibor #9663. hozzászólására22hónapos korig de bevizsgált 3hónapos vemhesnek kell lenni. Pedigré nem kell de a marhalevélen mt legyen ill küllemre is hozza
Válasz Diesel Tibor #9662. hozzászólásáraValami azért nekem nem kerek.
Egymás között, kimondva-kimondatlanul mindig azt ajánljuk, hogy biztos, ami biztos legyen pedigrés limo. Az tuti.
Szerintem jelentős mértékű, állami tulajdonú legelő bérlete nélkül, minden más igencsak kínkeserves munka mellett lehet nyereséges.
Más kérdés, hogy állami legelő bérlete mellett meg minden marhatartás nyereséges, de ez nem ide tartozik.
Szóval, akkor mi a titka a török érdeklődésnek? Minek nekik pont Mt, amikor ezen a pénzen annyi limo-t vehetnének, amenyit csak akarnak. Egy biztos, nem a hagyománytisztelet miatt viszik...
Válasz Bán Zsolt #9660. hozzászólásáraMennyi kg-ig ennyi az ár.
Válasz mtarka #9661. hozzászólásáraMert a magyar tarkára azt mondja ,hogy szimentáli ,és ők ezt szeretnének venni de viszik a limót sarolét blondot meg minden húsmarha kereszteződést.
Válasz Bán Zsolt #9660. hozzászólásáraMinden mtarkát vagy csak a származási lapos tenyészállatokat keresik a törökök, románok?
Minek nekik pont a mtarka? Miért nem jó nekik a limo, charolais?
Válasz ..MZ/X.. #9656. hozzászólására1400ért viszi a török az mt ūszőt azt most nem jó venni
Válasz colizoli #9655. hozzászólásáraMost a török 200-al ad többet az üszőért és nincs vérvétel
Válasz csontii #9654. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a segítséget!
Válasz ..MZ/X.. #9656. hozzászólásáraPont ezt javasoltam neki. A herefordal be fog fürödni az értékesítésnél.
Válasz Pilátus #9647. hozzászólásáraNekem nem szimpatikusak. Nagy súlyra nem mennek, meg hamar faggyúsodik. Akkor már inkább MT.
Húshasznú MT teljesen kizárt? Kocséron jó állomány volt az átkosban. Ezekre egy limo vagy blond bika és minden király.
Válasz Bán Zsolt #9650. hozzászólásáraHa meg üszök lesznek, akkor meg baxhatod.
Válasz krisz19 #9652. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/allat/szarvasmarha/sarole-blonde-uszok-eladok/h_6807802
Válasz .Feco. #9651. hozzászólásáraKívánom, hogy legyen eredménye!
Válasz Bán Zsolt #9646. hozzászólásáraSzia!
Köszi előre is! 
Ha nem vagyok pofátlan nekem is tudnál egy kontaktot küldeni privátban, engem is érdekelne egy kamionnyi.
Válasz Bán Zsolt #9646. hozzászólásáraMegkaptam és köszönöm. Jövő év elején fogom hívni majd...
Válasz Pilátus #9649. hozzászólásáraegyszínű bikákat mindig jobban viszik meg többért.
piac ezt diktálja
nem tudom mennyire domináns színben a tarkaságuk egy keresztezésnél, választáskori súlyuk nem lehet rosszabb a limo-nál.
Válasz Bán Zsolt #9648. hozzászólásáraAkkor ugy kérdem a limohoz mennyire hátrány ez a fajat ha hátrányí?
A könnyebb ellés miatt mondod?
Válasz Pilátus #9647. hozzászólásáraPersze csak egyszínű bikát rájuk.
Ezek jók??https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/allat/szarvasmarha/hereford-uszok-eladok/h_6823121?ref=13923978
Válasz .Feco. #9643. hozzászólásáraAmiről szó volt az szűz üsző karantén nélkül
~30db/kamion
Kontaktot délután küldöm
Válasz mtarka #9644. hozzászólásáraItt hírdet
Válasz Bán Zsolt #9639. hozzászólásáraA kocséri 700db-os húsmarhás gondolom nem a jofogas.hu hirdeti eladásra. Én legalábbis nem találtam. Hol találom?
Válasz Bán Zsolt #9637. hozzászólásáraez előhasi vemhes ár, papírozva, karanténozva? akár privátban is küldhetnél kontaktot... egy kamion az hány db?
Válasz Pilátus #9627. hozzászólásáraEzek?
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/allat/szarvasmarha/magyartarka-x-charolais-x-limousin-uszok-elado-17-db/h_6822275?ref=54e68cf3